Tips bij de aanschaf van een elektrisch skateboard

Wij worden steeds beter in het ontwerpen van apparaten, die het ons op een of andere manier makkelijker maken in het dagelijks leven. Bewijs daarvan vind je in de gewijzigde versie van de traditionele skateboard; de elektrische skateboard. Het enige verschil met de traditionele skateboard, is dat de elektrische skateboard wordt aangedreven door elektrische motoren in plaats van de eigen kracht. Voordat je besluit ook een te gekke elektrische skateboard te kopen, zul je wel rekening moeten houden met het een en ander. Wij geven je alvast drie tips.

Tip 1 Ga na wat de range is

De range heeft te maken met de afstand, welke je met de elektrische skateboard kunt afleggen en wordt bepaald door de capaciteit van de motor. Voordat je voor een bepaald model kiest, zul je moeten nagaan waarvoor je de skateboard wil gebruiken en hoe groot de afstanden zijn, die je denkt te gaan afleggen. Aan de hand daarvan, wordt bepaald of een model geschikt is of niet.

Tip 2 Niet kopen als er geen garantie op is!

De elektrische skateboard wordt meestal gebruikt om met een grote snelheid, lange afstanden af te leggen. Niet altijd gaat dat over vlak terrain. Het is dus logisch, dat het hier en daar wat mis kan gaan en de skateboard reparatie nodig zou kunnen hebben. Geeft een fabricant geen garantie of is de garantie periode kort, dan heeft hij waarschijnlijk niet veel geloof in de kwaliteit van de skateboard. Doe ook wat onderzoek en ga na wat anderen vinden van het merk, voordat je besluit de skateboard te kopen.

Tip 3 Waterproof of niet

Wij weten allemaal dat electronica en water niet samengaan. Als je vooraf weet, dat je bijvoorbeeld in de regen zult skaten, kies dan eerder voor een model dat waterproof is, zodat je niet met een defecte skateboard komt te zitten.

Tot slot

Een elektrische skateboard kan je veel plezier bezorgen, mits je het juiste model kiest. De keuze is dus erg belangrijk. Denk aan de range, de garantie op de skateboard en het aanwezig zijn van bescherming tegen weer en wind.