Bouwsteentjes tegen een scherpe prijs

goedkoop lego

Misschien heb je er al eens van gehoord, LEGO is het A-merk in de bouwsteentjes markt, maar er zijn nog veel meer merken op de markt dan alleen dit Deense merk. Echter weten daar maar weinig mensen vanaf, hoe komt dat? Bovendien is LEGO al jaren het enige bedrijf in de speelgoed branche dat nog een volle winst weet te realiseren. Het bedrijf investeert enorm veel in marketing, ontwikkeling en research and development van haar verschillende series van de bouwsteentjes.

Wat echter deze grote verandering te weeg heeft gebracht is het verlopen van verschillende patenten van LEGO, op onder meer de bouwsteentjes zelf, kleuren en meer. Dit maakt het nu legaal voor andere bedrijf om de steentjes na te gaan maken en deze tegen een vele lagere prijs aan te bieden. Want LEGO speeltafel is nou eenmaal ongelooflijk duur. De bekendste alternatieven zijn nu Sluban, Banbao, Cobi en Megabloks. Echter worden deze nieuwe merken wel nog beperkt in hun vrijheid, namelijk is het nog altijd verboden om de poppetjes van LEGO, sommige specifieke kleuren en hele series te kopiëren. Deze zijn allen nog auteursrechtelijk beschermd door het Deense merk.

Als je op zoek bent naar erg leuke bouwsteentjes voor een goede, eerlijke prijs kun je eens gaan zoeken in Google om te achterhalen waar je zou moeten zijn. Er zijn meerdere aanbieders die de steentjes voor een zeer scherpe prijs kunnen aanbieden. Deze merken worden voornamelijk in het oosten van Europa en buiten Europa gefabriceerd, maar dat maakt voor de kwaliteit weinig uit. En wist je dat deze steentjes gewoon gecombineerd kunnen worden met de steentjes van LEGO? De maten zijn namelijk exact hetzelfde, evenals het klik systeem.

Gemiddeld zijn bouwstenen van andere merken velen malen goedkoper, een gemiddelde set van 150 bouwsteentjes is maar liefst ongeveer 3o procent goedkoper. Dus dat zal de keuze voor jou een stuk makkelijker maken wanneer je moet kiezen voor een cadeautje voor je kind, een neefje of nichtje.